leuke verjaardag feestartikelen

feestartikelen voor kinderfeestjes
1 jaar
2 jaar
3 jaar
4 jaar
5 jaar
6 jaar
7 jaar
8 jaar
9 jaar
10 jaar
11 jaar
12 jaar
thema feestartikelen

cadeau voor kinderen
leuk speelgoed en spellen

leuk voor kinderfeestjes
leuke verkleedkleding
leuke feestversiering

5e verjaardag kinderfeestje feestartikelen

Je kind wordt 5! Al een jaartje op de lagere school en vast al een paar kinderfeestjes meegemaakt, die kleine van jullie weet precies wat hij of zij wil doen op het feestje! De meeste vijfjarigen verwachten een georganiseerd feestje met enkele activiteiten of spelletjes. Misschien kwam je een jaar eerder nog wel weg met een bezoekje aan de kinderboerderij, dat gaat je niet meer lukken. Of het lukt wel maar daarnaast wordt toch minstens één spelletje gespeeld. Hoeveel kinderen nodig je uit? Een richtlijn is de leeftijd van je kind plus één extra. Je rekent je kind niet mee, dus 6 kindjes maximaal. Dit is wel zo’n modelrekensommetje en daar mag je dus best van afwijken.

Zorg voor voldoende activiteiten en spelletjes

Vijfjarigen zitten nu eenmaal vol energie en die moeten ze kwijt. Begin met iets rustigs om ze allemaal te laten wennen (gast zijn op een kinderfeestje kan ook best een beetje eng zijn). Ik begon altijd met cakejes versieren, simpel plakjes cake op een bordje en voldoende slagroom, smarties, hagelslag, enz. om te decoreren. Daarna kun je overgaan op wat meer activiteit. Bedenk geen spelletjes met een stevig competitie-element. Vijfjarigen vinden winnen leuk maar verliezen kan de stemming danig verpesten. Verkleden is wel leuk en bedenk daar een spelletje omheen. Onze vijfjarigen zaten in een kring en moesten terwijl muziek speelde een knuffel doorgeven terwijl muziek speelde. Als de muziek stopte moest diegene met de knuffel iets uit een verkleedkist pakken en aantrekken. Speel wat klassieke spelletjes en geef daar een nieuwe draai aan. Bijvoorbeeld ‘prik de neus op de clown’ in plaats van Ezeltje Prik. Eén van de kinderen had dit als activiteit (was een clownsfeestje) en ze waren er minstens een half uur zoet mee terwijl ze zelf steeds een andere twist gaven aan het spelletje. Het is wel gebruikelijk om de kinderen iets mee te geven aan het eind van een feestje. Meestal een zakje met snoepjes maar je kunt ook voor iets gezonders kiezen. Bijvoorbeeld een kleurboek met kleurtjes, een boekje of een sleutelhangertje.


Bekijk hier leuke 5e verjaardag kinderfeestje feestartikelen

leuke feestartikelen voor thema kinderfeestjes

Leuke uitnodigingen voor kinderfeestjes

Als je een kinderfeestje gaat geven dan nodig je daar natuurlijk ook kinderen voor uit. Gaat het een thema kinderfeestje worden of ga je wat leuks buitenshuis doen met de kinderen?

Hier maak je de leukste uitnodigingen voor alle soorten kinderfeestjes gewoon zelf. Je kunt de uitnodigingen voorzien van eigen foto, tekst en meer feestelijke items.


Maak hier leuke uitnodigingen voor kinderfeestjes

home © feestartikelenvoorkinderfeestjes.nl - 5e verjaardag kinderfeestje feestartikelen, leuke 5e verjaardag kinderfeestje feestartikelen